Sta jij er wel eens bij stil?

Na 1,5 jaar van voorbereiding kwam er gisteren dan officieel een eind aan mijn Ben Nevis Challenge. Ik ben de Ben Nevis uitdaging aangegaan om aandacht te genereren voor kankeronderzoek en zelfredzaamheid na revalidatie. De Ben Nevis was mijn tool en zelf heb ik er enkele persoonlijke doelen aan gehangen. Wie kon voorspellen dat na maanden van trainen, voorbereiden en organisatie dit project zo veel aandacht zou krijgen. Van SBS6 tot Radio 538 en van de lokale krant tot aan runnersworld magazine! allemaal wilde ze iets voor mij betekenen. Ik ben enorm dankbaar voor deze support want dankzij alle publicaties, mijn team en sponsors heeft mijn Ben Nevis Challenge honderden of misschien wel duizenden mensen bereikt. En ik hoop dat naast mijn eigen doelstelling het andere weer heeft geinspireerd om niet op te geven.

Ben Nevis ChallengeMaar gisteren was het dan zover en ben ik samen met mijn vader die ook mee was naar Schotland op bezoek geweest bij Tricorp. Tricorp was de kleding sponsor voor Team Ben Nevis en het leek ons een mooie plek om het bedrag te onthullen dat is opgehaald met mijn Challenge. Ik had het doelbedrag vooraf op 10.000 gezet maar dat is in deze tijd misschien wat te hoog gegrepen. Ik kon niet voorspellen dat de media het zo heeft opgepakt dus al met al een zeer geslaagd project en dankzij vele sponsors en donateurs is er een bedrag van 3381,94 euro opgehaald voor het Verbeeten Fonds en Revalidatiefonds. Met veel plezier kijk ik terug naar deze Challenge. Ik zal de Ben Nevis over een paar jaar met vrienden en familie zeker nog eens gaan bedwingen maar dan met mijn kids erbij!.

Ik heb tussendoor nog mijn wereldrecord poging gedaan samen met Nikki Bradley. Ik deed dit als extra challenge om nog meer aandacht te genereren voor mijn Ben Nevis project. Nikki heeft ondanks haar enorme power en inzet haar wereldrecord poging op 1 seconde na niet verbroken. En grote teleurstelling en iets wat je gewoon niet wilt geloven als de uitslag dan bekend wordt gemaakt. Maar sta jij er wel eens bij stil wat er in 1 seconde kan gebeuren? Sta jij er wel eens bij stil dat je leven binnen 1 seconde totaal op zijn kop kan worden gezet. In 1 seconde kun je worden teleurgesteld of hoogtepunten ervaren, maar ook verdriet of zelfs erger. Nikki heeft met haar 1 seconde zoveel meer bereikt dan je zou denken want ze heeft mij doen nadenken over wat ik wil met mijn leven. Mijn boodschap is dan ook! ga ervoor en pak alles wat je pakken kan want voor je het weet is er weer 1 seconde voorbij en had dat de kans van je leven kunnen zijn.

Sportieve groet Michaelrobbert