Meet my HERO – Rick

Ok! ik ga iets tofs doen en ik hoop dat jullie de tijd nemen om dit te lezen! Ik krijg best vaak te horen dat ik iemand inspireer of dat ik een inspiratie ben voor veel mensen. Dat is natuurlijk super gaaf om te horen en daar ben ik ook heel dankbaar voor. Maar er is zelden iemand die aan mij vraagt wie mijn inspiratie is of waar ik mijn motivatie vandaan haal. Net als ieder ander heb ik ook mijn voorbeelden! mensen die mij laten zien dat dingen wel mogelijk zijn. Maar er zijn ook mensen die mij laten zien dat dingen anders moeten of in sommige gevallen wijzen op mijn fouten.

Dit is Rick Geurtsen! Ik ken Rick al een aantal jaren omdat hij één van mijn team genoten is van Team No-Limits. Rick is onze Jack Sparrow met prothese één oog. Rick is net als voor veel andere een grote inspiratie. Hij is met zoveel mooie dingen bezig en daarom vroeg ik Rick om wat meer te vertellen over zijn leven.

Vertel eens wat meer over je dagelijkse leven. Ben je getrouwd, heb je kinderen, hobby?

Ik ben getrouwd met Inger, heb 2 kids, Bjorn van 15 en Nora van 9. Mijn passie is motorrijden en ik ben gek van auto’s, MotoGP en Formule 1. Ik werk bij de KLM als IT-er en heb het prima naar mijn zin. Verder ben ik gek op varen of eigenlijk watersport algemeen en ben ik actief sporter.

Rick jij mist een stuk van je been! wat is er gebeurt waardoor je dit hebt?

Ik mis mijn rechter onderbeen en grote rugspier door een motorongeluk in 2003. Het heeft nog een jaar geduurd voordat ik zelf de beslissing nam om mijn been te laten amputeren. Daarnaast ben ik half blind geboren en zit er nu een oogprothese aan de linkerkant.

Je bent een actief persoon en doet aan veel sporten. Welke sporten doe je allemaal en waarom juist deze?

Ik heb altijd al gesport, vooral hardlopen, boxen, karate, Jiu Jitsu, Judo. Na mijn ongeluk heb ik geprobeerd om alles weer op te pakken en ben ik begonnen met fitness. Beetje bij beetje ging het steeds beter en kan ik nu weer hardlopen, boxen en waterskiën. De weg er naar toe was zwaar maar het moest en ik heb alles gegeven en vooral niet gedacht dat het niet kon! Niet mokken over wat je niet kan, maar genieten van wat wel kan.

Iedereen heeft een Bucketlist? welke uitdagingen heb jij op de lijst staan?

Mijn droom is een marathon uitlopen samen met Michaelrobbert! Daarom ligt mijn focus nu ook op het hardlopen en het verbeteren van mijn techniek. Verder heb ik nog genoeg materialen om over te blijven dromen.

Vertel ons meer over jouw beste prestaties tot nu toe?

Ik heb een prothese en toch kan ik aardig meekomen met anderen en daar ben ik trots op! Vroeger toen ik 16 was liep ik de 5km in 18 minuten met 2 benen. Nu 30 jaar later loop ik met prothese diezelfde 5 km in 25 minuten en ga ik steeds sneller.

Race your life! – Rick Geurtsen

Wie zijn jouw Inspiratiebronnen? helden die ervoor zorgen dat je blijft doorgaan!

Mijn helden zijn mijn teammaatjes van Team NoLimits. Ik heb enorm veel respect voor iedereen, wie je ook bent en wat je ook doet. Ik volg mijn eigen pad en doe wat ik zelf wil maar mijn boodschap aan de rest van de wereld is, Geloof in jezelf en respecteer ieder ander. Blijf jezelf uitdagen.

Rick jij bent een topper!

Rick jij bent echt een voorbeeld voor andere. Jij bent altijd eerlijk, pakt nieuwe dingen aan en daarom ben je voor mij een echte HERO. Volg Rick via Socialmedia Twitter, Instagram of Facebook. En een special thanks to Lars Animation voor het maken van deze uber vette toons!