Adaptive sporter

Let's meet Ben Nevis

Let's meet Ben Nevis

Let's meet Ben Nevis

Adaptive sporter

I love Mud and Obstacles

I love Mud and Obstacles

I love Mud and Obstacles

Adaptive sporter

Winnen is bijzaak!

Winnen is bijzaak!

Winnen is bijzaak!

Adaptive sporter

Guinness World Record

Guinness World Record

Guinness World Record

previous arrow
next arrow
Slider

Ik ben Michael-Robbert Brans ondernemer, getrouwd, vader van één dochter en sporter met een beperking of liever gezegd een adaptive sporter. In 1995, 1998 en 2001 kreeg ik kanker en mis daardoor mijn volledige rechterbeen. Daarnaast ben ik ook de gelukkige winnaar van mijn grootste obstakel en tevens onzichtbare beperking het syndroom van Gilles de la Tourette.

ZOMER MEI 1995.

Mijn gedachten dwalen af als ik mij realiseer hoe lang het geleden is dat er in mijn bovenbeen een tumor zo groot als een rugbybal werd ontdekt. Hoe snel gaat het leven wel niet voorbij als je jaren later beseft dat het al zo lang geleden was en hoeveel geluk ik heb gehad. Niet alleen was het hebben van kanker een groot obstakel maar ook mijn onzichtbare beperking het syndroom van Gilles de la Tourette had nog geen plek in mijn leven. Een onbegrepen ziekte met veel vooroordelen die het accepteren voor mij niet makkelijker hebben gemaakt. In de jaren voordat ik kanker kreeg draaide alles om mijn Tourette, een aandoening die helaas bekent staat als de scheld ziekte.

Maar wist je dat minder dan 1% van alle mensen met Tourette wereldwijd deze vorm hebben, en dat er duizenden varianten van vocale en fysieke tics zijn. Ondanks deze statistieken bleef het vooroordeel overheersen en besloot ik uit schaamte minder over mijn Tourette te praten.

Don’t Hide your obstacle. Face them. Accept help and you will beat your obstacles.- Michael-Robbert Brans

Maar sinds mijn eerste obstacle run in 2014 staat mijn leven in het teken van accepteren, overwinnen, challenges en vertellen. Elke dag gebeuren er dingen die misschien niet direct opvallen maar zeker de moeite waard zijn om bij stil te staan. Leef jij je eigen leven of wordt je geleefd door je omgeving? Pak jij alle kansen aan om een betere versie van jezelf te worden en vooral accepteer jij hulp? Wat is opgebouwd kan binnen enkele seconde voorbij zijn door tegenslag, ziekte of gewoon dikke pech.

Maar wat als jij de kans kreeg om iets te doen wat je leven zou veranderen. Grijp jij die kans en gebruik je daarbij de hulp van je omgeving? Ik probeer mensen door middel van mijn sport obstacle course running waarbij men fysieke obstakels moet overwinnen anders laten denken. Dat iets wel kan. Niet in één keer maar wel met hulp van anderen.

Michael-Robbert Brans