Meet my HERO – Reshmie

Ok! ik ga iets tofs doen en ik hoop dat jullie de tijd nemen om dit te lezen! Ik krijg best vaak te horen dat ik iemand inspireer of dat ik een inspiratie ben voor veel mensen. Dat is natuurlijk super gaaf om te horen en daar ben ik ook heel dankbaar voor. Maar er is zelden iemand die aan mij vraagt wie mijn inspiratie is of waar ik mijn motivatie vandaan haal. Net als ieder ander heb ik ook mijn voorbeelden! mensen die mij laten zien dat dingen wel mogelijk zijn. Maar er zijn ook mensen die mij laten zien dat dingen anders moeten of in sommige gevallen wijzen op mijn fouten.

Dit is Reshmie Oogink! Ik ken Reshmie nu al een aantal jaren en is niet alleen een goede vriendin maar ook echt een inspiratie. Reshmie is één van de beste sporters (taekwondo) van de wereld en dat is niet zomaar gegaan. Haar verhaal heeft mij altijd geinspireerd en daarom staat zij hoog in mijn lijst van heroes.

Vertel eens wat meer over je dagelijkse leven. Ben je getrouwd, heb je kinderen, hobby?

Ik ben topsporter (taekwondo) op hoog niveau en vorig jaar heb ik deelgenomen aan de olympische spelen van Rio. Mijn grote passie is dan natuurlijk Taekwondo. Ik train elke dag en daarnaast vind ik het leuk om series en films te kijken. Ik ben niet getrouwd en moet echt wat meer energie gaan stoppen in het zoeken naar een leuke vent!

Hoe was jouw weg naar de olympische spelen in RIO?

Mijn road to rio was een zware weg met vallen en opstaan! Na het missen van de Olympische spelen van London heb ik alles op alles gezet om mij te kwalificeren voor de spelen van Rio. Na 4 lange jaren van fulltime vechten is het uiteindelijk in januari 2016 gelukt om mij te kwalificeren en was mijn ticket binnen. Een droom die  werkelijkheid is geworden.

Be happy! – Reshmie Oogink

Je bent topsporter maar waarom juist deze sport?

Het zit in de familie want mijn ouders deden ook aan taekwondo. Mijn vader had een eigen sportschool in Apeldoorn en ging ik als klein meisje vaak met hem mee. Ik deed al snel mee aan diverse toernooien, werd verliefd op de sport en toen begon mijn carrière. Ik vond het verschrikkelijk als ik geen vrouwelijke tegenstanders kon vinden om tegen te vechten dus heb ik ooit eens meegedaan bij een jongens toernooi.

Iedereen heeft een Bucketlist? welke uitdagingen heb jij op de lijst staan?

Mijn grote droom om te vechten op de olympische spelen is in 2016 uitgekomen maar heb nog genoeg andere wensen. Ik wil heel graag orka’s in het wild zien en nog meer mooie plekken bezoeken! Ik reis veel voor de sport, maar er zijn genoeg plekken op deze planeet die ik nog heb gezien. En natuurlijk samen met Michaelrobbert een obstacle run lopen!

focus on the things you can and not at the things you can’t – Reshmie Oogink

Wie zijn jouw Inspiratiebronnen? helden die ervoor zorgen dat je blijft doorgaan!

Over het algemeen heb ik geen inspiratiebron of voorbeeld. Vanaf het moment dat wij elkaar leerden kennen ben jij mijn inspiratiebron geworden en door jou ben ik aan obstakel runs gaan doen! Je verhaal is mooi en dat inspireert mij! Je bent een echte doorzetter Michaelrobbert!

Reshmie jij bent een topper!

Jij bent het voorbeeld van topsporter zijn. De weg die jij hebt moeten bewandelen om zo goed te worden en vooral te blijven is ongekend. Ik ben groot fan van je en kijk uit naar de volgende Olympische spelen om jou te zien schitteren. Daarom ben jij voor mij een echte HERO. Volg Reshmie via Socialmedia YoutubeTwitterInstagram of Facebook. En een special thanks to Lars Animation voor het maken van deze uber vette toons!