Laat 2015 maar beginnen!

Begin 2014 had ik nooit gedacht dat ik het jaar zo zou afsluiten. Ik was altijd al opzoek naar een sport waarin ik alles kon geven zonder verplichtingen. Ik heb van veel sporten mogen proeven en vaak ook met hele hoge verwachtingen. Ik begon ergens aan en kwam er dan na een paar weken achter dat het toch niet iets voor mij was. Ik ben snel verveeld en als iets me niet meer weet te boeien dan valt een enthousiast gevoel vaak als een kaartenhuis in elkaar. Altijd ben ik bezig geweest met wat mijn vrienden deden aan gezamenlijke sporten en hoorde ik vaak de verhalen over wat zij gezamenlijk allemaal hadden gedaan. Ik baalde dat ik niet samen met mijn maatjes kon meesporten en ook nog eens met een sport dat ons allemaal interesseerde. Maar laat ik meteen het verhaal de positieve kan op duwen want een sport heb ik gevonden in obstacle runs. Wow! wie had ooit gedacht dat ik met 1 been en op krukken hier aan mee zou gaan doen. Ik ben niet de snelste en op krukken kun je ook niet echt van rennen spreken maar fuck it! ik loop 8km op krukken in 1,5 uur en mijn eerste Mud Masters deed ik in 2 uur en 5 min.

Klimmen als een Ninja

En wat nu? nou, ik wil meer en inmiddels heb ik mij ingeschreven bij de Survivalbond. In Januari ga ik starten met trainen bij Survival Vereniging Almere SAMEN met enkele vrienden. Mijn agenda voor 2015 staat al aardig vol want bij alleen de Mud Masters zal het niet blijven. Wel zit ik nog met een paar kleine problemen maar een oplossing is onderweg. Op dit moment ben ik nog te afhankelijk van andere omdat ik altijd mijn krukken moet meeslepen tijdens een run en echt handig is dat niet. Ik moet nu dus ook altijd samen met iemand starten die mijn krukken kan dragen als ik een obstakeltje doe. Wat zou het handig zijn als ik speciale inklapbare krukken kan fixen? Ik zie het helemaal voor me Strong Viking 2015 en Mikyair komt zijn eerste obstakel tegen. Ik klap mijn krukken dubbel, hang ze op mijn rug als een echte Ninja swing, swaai en spring ik over de obstakels. Of het in de prachtijk zo werkt weet ik niet maar dat merken we vanzelf want op dit moment worden deze krukken gemaakt. Daarnaast ligt de vraag ook bij de TU Delft via het Revalidatiefonds want er zijn genoeg technische studenten die mijn krukken issue wel een leuke uitdaging vinden.

Schuurpapier

Een ander probleem is het zand en ben ik druk zoekende naar handschoenen die geen modder doorlaten. En voor diegene die nu bijdehand gaan roepen Miky jongen, dat zand dat hoort nu éénmaal bij een Mudrun heb ik nieuws. Loop 1 keer op krukken de 8km tijdens de Mud masters en ik sta bij de finish met een bakje water. Zand en krukken gaan gewoon niet samen en zorgen ervoor dat mijn handvaten aanvoelen als het meest ruwe schuurpapier dat er bestaat. Maar gelukkig zijn er personen die mijn probleem begrijpen en graag willen helpen. Sinds mijn aanmelding bij DutchMudmen op Facebook heb ik veel tips en tricks gekregen. Via deze weg wil ik graag Henk-Jan Schipper van Spartain Fit en Mud & Water Challenge bedanken want vanaf het begin heeft Henk-Jan meegedacht m.b.t. mijn handschoenen probleem. Henk-Jan heeft enkele handschoenen voor mij getest die ik binnenkort mag ontvang en gebruiken. Of deze handschoenen ook bij mij zullen werken weet ik niet maar dat iemand die ik nog nooit heb ontmoet zo veel energie steekt in een ander is gewoon tof.

Zelfstandigheid

Ik wil in 2015 gewoon zelfstandig kunnen starten bij elke run dan ook waar ook in de wereld. Ik wil niet voor elke run moeten rond bellen of er mensen zijn die mij eventueel willen helpen. Nee, ik wil dit helemaal alleen doen en tijdens de Strong Viking Hills, Mud Masters, Reborn Raw, Men of Steel is er genoeg ruimte om dingen te proberen. Samen met No Limits maatjes Rick, Nynke en John gaan we het beton van elke trede tijdens de Klokgebouwloop opvreten en ga ik mijzelf in 2015 ontwikkelen tot een allround sporter op krukken. Waar het heen zal gaan in 2015 weet ik niet maar ik zal vast verklappen dat ik er ongekend veel zin in heb.

Ik wil Joyce, mijn ouders, vrienden en iedereen op DutchMudMen bedanken voor alle likes en support voor mij en ons team No Limits ( vooral blijven liken). Ik wil het Revalidatiefonds bedanken en natuurlijk Lidewij, Karin, Nynke, Rick, John, Jacco, Tamara en Rudy voor alle toffe dingen die we hebben gedaan en gaan doen. Ow, en als je mij toevallig tijdens een run alleen maar ziet lachen! dan ben ik inmiddels papa geworden. Ik wens iedereen een fijne feestdagen en een sportief en gezond 2015.

 

liveSTRONG – Mikyair