Lets Meet Ben Nevis

Ik heb mijn sport gevonden in obstacle cource running en de liefde voor modder is nog nooit zo groot geweest. Niet alleen voel ik me “one of the guys” ook ben ik niet de enige die het zwaar heeft. Toch moet ik stiekem elke keer weer grinniken als ik iemand hoor vloeken en tieren dat het zo zwaar is. Het moment dat ik deze deelnemers dan voorbij loop geeft mij dat nog meer energie om door te gaan. En als ik dan even omkijk is er ineens niet meer aan de hand en roepen ze vaak meteen RESPECT! Dat laatste heb ik wel weten te waarderen en elke run weer absorbeer deze mooie woorden en geeft het mij de kracht om te blijven gaan. Benieuwd naar het einde? Klik vast hier of lees verder.

Maar ik wil mijzelf wel blijven uitdagen en ontwikkelen zoals het beklimmen van de Ben Nevis met een CrossXvest in 2016! Yep, ik ga de meest vette challenge in mijn nog jonge sportieve carrière aan. Natuurlijk kan ik voor iets veel simpelers kiezen maar dit staat hoog op mijn lijst en als er iets op je pad komt moet je dit altijd in overweging nemen.

Het is besloten want op 16 Juli 2016 ga ik de Ben Nevis beklimmen op krukken en 1 been. Ik zal de eerste zijn met een volledige been, bekken en heupamputatie die deze berg zal gaan bewandelen op krukken en een CrossXvest zal dragen. Een gezonde wandelaar loopt dit in ongeveer in 10 uur (heen en terug) de verwachting is dat ik er tussen de 14 en 17 uur over zal gaan doen.

Samen met Dave de Vries van CrossXvest zijn we druk met het samenstellen van een trainingsplan voor dit jaar. Voorbereiding is nodig om zonder problemen deze berg te beklimmen en ook weer zonder problemen beneden te komen. Wat het nog leuker en bijzonder zal maken is dat ik geld zal gaan inzamelen voor het Verbeetenfonds en het Revalidatiefonds. Het Verbeetenfonds doet onderzoek naar de effecten van radiotherapie bij kankerpatiënten en het Revalidatiefonds zorgt voor toegankelijke revalidatie en vooral het stimuleren van zelfstandigheid.

Zelf ben ik 3X intensief bestraald en de gevolgen daarvan merk ik nog elke dag. Onderzoek is dus hard nodig om in de toekomst deze gevolgen te kunnen beperken tot minimaal. Ook revalideren is een groot onderdeel van mijn leven geweest waardoor nu zelfstandig en gezond door het leven ga. Het voelt goed dat ik nu iets terug kan doen voor organisaties zoals het Revalidatiefonds en het VerbeetenfondsSamen gaan we de komende weken werken aan een goed en sterk fondsenwervingsplan en hoop ik het komende jaar veel donaties te mogen ontvangen voor deze doelen. Ik ga wekelijks en maandelijks een update plaatsen op diverse socialmedia over de voortgang van mijn trainingen, fysio begeleiding, media-aandacht en de fondsenwerving. 

Inmiddels heb ik een geweldig team van professionals weten te vinden die mij het komende jaar gaan ondersteunen. Dave de Vries en Frank van Lieshout van CrossXvest gaan mij wekelijks trainen op het terrein van FlevoNICE waar ik de komende tijd gebruik van mag maken.  Altius sportfysio uit Zeewolde zal mij het komende jaar gaan ondersteunen en begeleiden en Gotspe design zal maandelijks diverse updates maken voor foto en video op socialmedia. 

Na mijn vakantie zal deze challenge een grote plek innemen in mijn dagelijkse leven. Ik hoop dat mijn actie veel mensen zal gaan bereiken en worden gedeeld via socialmedia met als doel zoveel mogelijk donaties te ontvangen en de boodschap te verspreiden. Want mijn grootste boodschap is en blijft dat een handicap geen beperking hoeft te zijn!

Groet Michaelrobbert en tot snel!

Tof dat je mijn blog hebt gelezen! ik ben benieuwd naar je reactie. Groet Michael-Robbert