21 days food challenge

Noodzakelijk voor dit soort uitdagingen is een goede planning.

Zorg dat alles klaarstaat voor de dagen of dag erna. Ik persoonlijk merk dat als iets niet klaarstaat en je nog moet bakken of zelf boodschappen moet doen dit een drempel kan zijn en het halen van je challenge in de weg kan staan. Om genoeg variatie in mijn week menu te proppen stippel ik deze per week uit. Vandaag voor week 1 heb ik de eiermuffins, bananen en gehakt brood gemaakt. Omdat ik 5 maaltijden o.b.v mijn eetgewoontes moet eten wil ik wel goed voorbereid zijn en eet de eiermuffins en gehaktbrood in mijn weekmenu als aanvulling. Mijn bananenbrood gebruik ik als postworkout meal, hier zitten wel koolhydraten in maar persoonlijk kan ik niet sporten op alleen sla dus dit bananenbrood eet ik puur alleen voor mijn sporten. Als ik klaar ben neem ik mijn Whey eiwit shake en zorg ik voor een goede maaltijd. Mijn challenge is begonnen en om mijn motivatie hoog te houden schrijf ik alles in deze blog en heb ik mijn challenge gemeld op Facebook en twitter. Dus in mijn geval mag ik niet stoppen want dan sta ik gewoon voor joker. Ik benoem in deze blog alleen mijn sport en eet momenten maar vergeet niet dat er ook nog een huishouden en gezin is. Sla niet door en pas je programma aan op de rest van het gezin. Ik heb dat ook gedaan en het werkt perfect! Ik zal 1 week bijhouden om andere een indruk te geven van mijn aanpak en om mogelijk dit ook zelf te gaan doen. Wel zal ik de laatste dag een eind stuk schrijven met mijn persoonlijke verbeteringen.

  • Mijn Startgewicht: 76,6
  • Week menu per dag: 21daysfoodchallenge_week1
  • Youtube link voeding: Les Mills
  • Youtube link Insanity: Insanity upperbody workout (Het origineel duurt 60 min, dit is een 7 min voorbeeld)
  • TRX workout app: TRX APP (ideaal om je eigen TRX programma te maken)
  • Doel: vetverbranden, energie en spieropbouw

Dag 1 maandag: ik ben de dag begonnen met mijzelf te wegen en het viel me niet tegen! een startgewicht van 76,6 kilo lijkt voor nu prima. Als ontbijt heb ik 3 eiermuffins gegeten (die overigens mega lekker zijn) en daarna een uurtje gewerkt. Voelde me wat slap dus als tussendoortje wat wortels met gehaktbrood gegeten. Verhongeren hoeft niet want het moet leuk blijven. Met de lunch een lekkere salade met kipfilet gegeten en mijn bananenbrood klaargezet om te eten voordat ik naar de sportschool ga. In de sportschool een Insanity programma van 60min afgewerkt wat ik overigens erg uitdagend vindt. Eenmaal thuis lekker gegeten en beetje rommelen met het gezin en ondertussen wat TRX oefeningen gedaan in de tuin. Bakkie kwark voor het slapen en ogen dicht.

Dag 2 dinsdag: Gisterenochtend was ik iets wat flauw dus hoopte ik op wat meer energie door te starten met een kipomelet en groente. Als je brood bent gewent is dit wel even schakelen maar de omelet was perfect!. Op naar een klant voor mijn werk en ik besloot de 3km te gaan lopen want ik had wat meer energie door een goede maaltijd met kip en sla. Thuisgekomen nog wat gewerkt, gezin en gerommeld om later op de dag naar de sportschool te gaan voor 60 min Insanity. Thuis lekker gegeten en nog een korte TRX sessie in de tuin gedaan van 30min. Bakkie kwark gegeten voor het slapen want ik had toch weer iets wat trek en het is een goede afsluiter voor je lichaam.

Dag 3 woensdag: Au, spierpijn! maar gelukkig een dagje even kalm aan. Ik werk als freelancer ook 2 dagen in Almelo dus een lastige eet dag als je niet thuis bent. Ik wilde niet te moeilijk doen dus ik heb 1 hele grote bak gepakt en daar diverse groente en vlees in gedaan. Sla, groente, laatste eiermuffin en gehaktbrood, tomaten, komkommer en wat kipblokjes met kipreepjes. De hele dag heb ik kunnen genieten van mijn creatie en zeker geen honger gehad. Na het avondeten beetje gerommeld en rond 2100 nog een TRX sessie op zolder gedaan. Bakkie kwark genomen en lekker slapen.

Dag 4 donderdag: Woendagavond had een nieuwe lading Eiermuffins en gehaktbrood gebakken maar wel net even anders want variëren is goed!. Ik heb dit keer grote grove stukken groente in de muffins gedaan van Broccoli tot snijbonen. Vandaag neem ik even een Insanity pauze en zal ik straks een stuk gaan lopen van ongeveer 8km. Ik heb genoeg spierpijn en zaterdag moet ik aan de bak bij de Men of steel dus ik geef mijn lichaam ook de rust. Wel let ik op mijn eten en zorg ik voor mijn 5 eet momenten die noodzakelijk zijn voor mijn challenge. Als avond eten heb ik genoten van een stuk zalm met groente en als afsluiter een bakje kwark.

Dag 5 vrijdag: Ik werkte in Almelo deze dag dus ik heb wederom het zelfde gedaan als dag 3. Lekker veel salade mee en dit keer een bidon want ik merkt dat ik minder drink als ik geen bidon bij me heb. Ik drink met bidon dus gemiddeld 3 a 4 flessen leeg en zonder bidon een paar glazen.

Dag 6 zaterdag: De dag van de Men of Steel in Scheveningen. Ik begon de dag met een stevige boterham met ei en om op het evenement te eten ha dik een stukje gehaktbrood meegenomen. Je merkt dat ik dit veel eet en dat doe ik omdat ik geen zin heb in ingewikkelde momenten. Gehaktbrood is makkelijk te maken en koud heerlijk te eten. Tijdens het event nog een banaan en Whey eiwitshake genuttigd en in de auto een broodje gerookte ham. Thuis lekker gegeten en afgesloten met een grote bak kwark.

Dag 7 Zondag: rustig aan gedaan. Ik heb mezelf na de overwinning van 7Km men of steel op krukken wat ruimte gegeven en afgesloten met een heerlijke maaltijd chinees. Niet volgens het plan maar ik heb me goed gehouden en dat was een beloning waard. Week 2 is wat rommelig begonnen door de feestdag maar ik heb me hersteld en ben weer verder gegaan met mijn challenge. Ik hoop dat iemand wat heeft aan dit verhaal en over 2 weken zal ik mijn eind conclusie posten + mijn gewicht en algemene gevoel.

“There will be obstacles but with hard work there are No Limits”

  • Eindgewicht na 21 dagen: 73,1 kilo
  • Algemene gevoel: energiek en trots