2017 here I come

Nog heel even en dan is het kerst. Het perfecte moment om terug te kijken op dat wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurt. Voor mij was 2016 een geweldig jaar met heel vele mooie, spannende, unieke en ontroerende momenten. Ik kijk terug op één van mijn meest bijzondere jaren van mijn leven met als klapper de korte documentaire over de klim naar de top van de Ben Nevis op 2e kerstdag. Dit jaar was er één van keuzes maken, dingen afsluiten maar ook openstaan voor persoonlijke veranderingen. Ja, ik sluit deze kerst en het afgelopen jaar voor het eerst in mijn leven eens een keer rustig en voldaan af.

Er zijn dit jaar zoveel mooie mensen op mijn pad gekomen die ik enorm dankbaar ben. Ik heb het niet alleen over de grote sponsoren of betrokkenen maar ook zeker over de mensen die mij gewoon dat ene WhatsApp berichtje stuurde. Uit alle hoeken kwamen de berichten, vragen en aanmoedigingen die ik tot vandaag nog elke dag koester. Mijn hele leven ben ik in dienst geweest van mijn beperking doordat er in 1995 kanker was ontdekt. Dit jaar is mijn dienstverband met meneer Beperking gestopt. Ik heb ontslag genomen en stak daarbij mijn dikke middelvinger op. Ik ben vrij! vrij als een vogel en daar heb ik heel lang over gedaan.

Dit jaar heb ik zoveel mooie dingen mogen doen waar ik van mijn leven nooit aan heb gedacht het ooit te gaan of kunnen doen. De Ben Nevis beklimmen met een groep toppers, een wereld record op de 5 kilometers neerzetten, Ninja Warrior deelname in 2017, de mislukte reis naar USA maar wel met een medaille van Spartan thuiskomen en niet te vergeten het opstarten van Tough Ground wat voor mij de kroon op 2017 zal gaan worden. Ik heb mijn verhaal mogen vertellen voor bedrijven en scholen maar ook via andere kanalen zoals televisie en internet. Tientallen bedrijven en organisaties hebben antwoord gegeven aan mijn oproep om aandacht te schenken aan zelfstandigheid na revalidatie. Ik deed dat niet voor mijzelf! ik was de tool om het onder de aandacht te krijgen. De Ben Nevis was wel een doel want die berg heb ik aangegrepen om alles een plek te geven.

Ik zit de hele week al te bedenken wat ik allemaal wil schrijven in deze blog maar ik heb besloten het simpel te houden. Ik wil jullie allemaal bedanken. Door jullie en dan bedoel ik mijn vrienden, familie, ouders, mijn lieve vrouw en kind, volgers op socialmedia en de media zelf sluit ik dit jaar af als één van de beste uit mijn leven. Ik ga het daarom toch proberen (wat een risico is) om de volgende mensen persoonlijk te bedanken. Misschien hebben we maar heel even contact gehad, veel gesproken of nauw samenwerkt? jouw inbreng was voor mij waardevol genoeg om te vermelden. Ik geloof heel erg in wie goed doet… en ik zie het leven als een ketting van schakels. Elke schakel versterkt het geheel en als er 1 schakel tussenuit valt dan zijn de andere om dat tijdelijk op te vangen. Jullie zijn en iedere op zijn eigen manier mijn schakels geweest waardoor mijn 2016 zo succesvol is geworden.

Bedankt, Joyce, mijn ouders Bert en Ingrid, Broer Pauljohn en Marieke, Zusje Sanne, schoonouders en schoonfamilie, mijn vrienden, Dennie van Dijkhuizen, Hans Derksen, Anne Marie hartog, Ashwin Geerts, Jaap Marinus, Robert Maas, alle sponsors van de Ben Nevis, Bikkels Bart de Graaff 2016, Corine van Ruissen, Mirjam de Graaff, Erwin Vroom, Dave de Vries, Douwe Siesling, Frank van Lieshout, Eddy Paul Bakker, Ingrid van der Vlist, David Brouwer, Jan Reijs, Dirk Schrama, Elisabeth van leeuwen, Erwin van Haren, Team Familie Sven en Michelle, Hendrik Reinierse, Mijn team No-Limits, Ian Smakregoor, Revalidatiefonds, Verbeetenfonds en Verbeeten Challenge, Fondsgehandicapten sport, Jim Malinka, Crossfit FSF Nolan en Jos, Julia Romanova, Juul Bakker, Start2move, Ronald en Xaviera BTC teleconsult, Reshmie Oogink, Robin Klein, Omroep Flevoland, Tim de Vries, Jason en Stuart King, Billy Harford, Rich Mountain, Nikki Bradley, Bob Wigman, alle buddies en DMM helden die mij hebben gevolgd en gesteund! en alle volgers op mijn Twitter, Instagram, Facebook @myoneleggedlife die elke week weer geweldige reacties achterlaten.

Fijne feestdagen en een geweldig nieuw 2017! Michaelrobbert Brans